Ne puteti urmari si pe Facebook
Amenajari interioare, Design Interior, Decoratiuni interioare
home  
compania
etapele colaborarii
portofoliu design interior
arhitectura si urbanism
produse si spatii
sfaturi utile
noutati si presa
parteneri
contact  
 
 

Casa Lux/ noiembrie 2010, CONFORT IN BAIE Linii simple


 

Prin ce devine special  un decor aerisit?

Iti prezentam o baie amenajata exemplar, ce nu a scapat de privirile noastre indiscrete. Proiectata la etajul unei case din Otopeni, in imediata vecinatate a dormitorului matrimonial, se bucura de privilegiul unei suprafete de 13mp.

Pont
Pentru finisare a fost utilizat si mozaicul, in dreptul lavoarului, al cazii si al cabinei de dus. Repetarea acestui procedeu a asigurat dinamism decorului compus din nuante neutre.

La prima vedere este o incapere spatioasa si decorata simplu, insa cateva efecte special gandite dinamizeaza compozitia. De exemplu, in spatiul destinat cazii a fost construit un podium placat cu parchet din lemn masiv wenge, ce contrasteaza cu bejul natural al gresiei. Postamentul evidentiaza cada cu forma rotunjita, intalnita si in designul lavoarului, asezat pe un blat tot wenge. Placarea peretilor cu ceramica cu aspect de piatra cu insertii fine metalice confera o eleganta subtila decorului.
Pentru a afla si mai multe despre amenajare, am vorbit cu designerul Simona Bonea, care a detaliat: „Lavoarul si cada sunt pozitionate astfel incat sa beneficieze de lumina naturala prin cele trei ferestre ale baii. Spatiul a permis si realizarea unei cabine de dus fara cadita, peretii de sticla fiind montati direct pe pardoseala, iar scurgerea apei realizandu-se printr-un dispozitiv special. Bateriile alese sunt in stil minimalist“.

Placile ceramice sunt de la Gada Ceramic. Gresia a costat 22 euro/ mp, iar mozaicul 12,5 euro/buc. Parchetul din stejar a fost cumparat de la Natural Wood Floor, cu 180 lei/mp.

Cabina de dus a fost achizitionata de la Delta Concept Store. Modelul se numeste Glass Line si a costat 4.433 lei.

Baia pastreaza culorile si stilul intregii locuinte. Tonurile finisajelor sunt calde, iar texturile se afla in armonie cu piatra utilizata la casa scarii si cu parchetul din lemn masiv din restul casei.“

Obiectele sanitare au fost cumparate de la Romstal. Lavoarul cu forme rotunjite a costat 290 lei, iar vasul WC – 1.100 lei. De la Delta Concept Store a fost ales blatul pentru lavoar (968 lei).

Simona Bonea și Bogdan Apostoiu, designeri
Tel.: 0722.632.000
E-mail: office@avantgardesign.ro

 
 
[ domus nov 2013 cum alegi usile? ] [ demers deco romantic si totodata functional ] [ intr-un duplex spatios mix de materiale ] [ readers cafe - design si rasfat culinar ] [ casa lux/ noiembrie 2010, confort in baie linii simple ] [ cum sa faci economii pe termen lung la intretinere ] [ cum alegem placile ceramice? ] [ editia 2010 a cevisama ] [ interviu cu simona bonea - designer partener insign ] [ living pentru romantici ] [ interviu cu designerul simona bonea ] [ sclipiri de poveste pentru craciun ] [ minimalism 100% masculin ] [ invitatie cu parfum de briza mediteraneana ] [ decor modern cu accente fresh ] [ accent de arta noua ] [ cevisama, valencia, februarie 2009 ] [ stiluri design ] [ un camin cu mult farmec ] [ casa lux feb 2013 visul american prezentat intr-un stil urban ] [ minimalism la masculin - domus martie 2013 ]